Psikolog, olmak oldukça zor bir meslektir. Genellikle, insanları dinlemeyi seven ve anlamaya ve empati yapmaya yatkın kişiler, bu mesleği seçiyorlar. Daha çok, sözel yeteneği kuvvetli insanlar, bu meslektedirler. Psikologlar, çevresine uyumlu ve yardımsever insanlardır. Çevrelerinde ki, insanlardan daima saygı görürler.
Birçok, psikolojik dal vardır. Çocuk psikolojisi, yetişkin psikolojisi, bunlardan bazılarıdır. Konu olarak da, pek çok konu içeriğine sahip olan, bir meslektir. Ülkemizin pek çok yerinde, psikolog İhtiyacı bulunuyor. Alan olarak zor kredili, bir alan olduğu için, çok fazla kişi tarafından tercih edilmiyor. Durum, böyle olunca da, psikolog İhtiyacı daha da çoğalıyor. Son dönemlerde, çeşitli yollarla, bu duruma müdahale edilmeye çalışılıyor.
Psikolog Olmanın Yolları Nelerdir?
Psikolog olmak için, öncelikle, sözel yeteneğinizin kuvvetli olması gerekir. Öte yandan, insanlarla, sohbet etmeyi seven, sosyal ilişkileri kuvvetli ve empati yapabilen bir kişiliğinin olması gerekir. Bunun haricinde, sosyal ilişkileriniz oldukça, yüksek olmalıdır. Psikolog olmak için, okulda gerekli bölümü, başarıyla bitirdikten sonra, gerekli sınavlara girip sınav sonucunuzu beklemelisiniz.
Sınav sonucu, eğer başarılıysa, psikolog olmak için gerekli yerlere başvurabilirsiniz. Özel kurumlarda veya kendinize ait ofisinizde, bu işi yapabilirsiniz. Diğer, bütün meslekler de olduğu gibi, psikologluk mesleği de, severek yapılması gereken meslekler arasındadır. Aksi takdirde, insanlara faydalı olmak yerine, zararımız dokunabilir. Psikologlar, özel hayatlarında ki, sıkıntılarını hastalarına çok fazla yansıtmamalıdır. Böylelikle, daha rahat bir çalışma alanı oluşturmuş olurlar. Psikologların, çalışma ortamları ve koşulları çok önemlidir.
Ortam ve koşullar, çalışma performansını etkileyen faktörlerin başında gelir. Psikologluk gibi, sabır ve son derece dikkat isteyen bir işi yapmak oldukça zordur. Bunun için, psikolog olmayı hedefleyen kişilerin, bu durumu göz önünde bulundurmaları lazım. Bakırköy Psikolog olduktan sonra da, bu mesleğe karşı görevler bitmiyor. Kendinizi, sürekli geliştirmeniz, güncel olayları takip etmeniz ve daha insanların arasına karışıp, sorunlarını gidermeniz gerekiyor. Psikologların, öncelikle bu kriterlere, uyması gerekiyor. Her şeyden önce, mesleğini severek yapan bir psikolog, bu enerjisini isine de mutlaka yansıtacaktır.
Psikolog olmanın Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?
Her meslekte olduğu gibi, psikologluk mesleğinin de, avantajları ve dezavantajları vardır. Yorucu bir iş olması, sabır gerektirmesi ve özel hayatının kesinlikle işe yansıtılmadan, insanlara hizmet verilmesi dezavantajları, arasında sayılabilir. Psikologlar, her şeyden önce, kendi iç dünyalarında mutlu olması gereken insanlardır. Öte yandan, çok sosyal insanların, psikolog olması oldukça güzel bir şeydir.
Çünkü sosyal insanlar, insanlara yardım etmeyi seven, merhametli, önyargısız insanlardır. Psikologların da, bu vasıfta olması, onlardan yardım alan insanların, memnun olmalarına yol açacaktır. Önemli olan kişinin, sevdiği ve mutlu olduğu mesleği yapmasıdır. Psikologlar içinde, bu durum böyledir. Kişi, yaptığı işte, ne kadar mutlu olursa, insanlara da o kadar yardımcı olur. Bu da, toplumda ki, insanların daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlar.